Αρχική |  Site Map |  English
Η Πνευματικοποίηση του χρήματος (μέρος Ι)

Η Πνευματικοποίηση του χρήματος (μέρος Ι)

 

Η Πνευματική-Ενεργειακή Διάσταση του Χρήματος  

και η έκκληση για πνευματική μετουσίωσή του

 

Απόσπασμα από απ’ ευθείας επαφή του διδάσκαλου Έλληνα με την Ιεραρχία των Χορηγών του Φωτός, τον Οκτώβριο του 2010.

 

Αγαπημένα ανθρώπινα αδέρφια μου

Σύμφωνα με την κατεστημένη κοινωνική σας θεώρηση, το χρήμα ορίζεται ως η κυρίαρχη ανταλλακτική αξία της εποχής σας.

Δηλαδή, το χρήμα είναι το κυρίως μέσο με το οποίο εξασφαλίζεται η απόκτηση των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών στην κοινωνία σας, αλλά και, ταυτόχρονα, το μέσο με το οποίο αξιολογείται η πολυτιμότητά τους. Όσο πιο επιθυμητό ένα αγαθό ή μία υπηρεσία, τόσο μεγαλύτερη η ανταλλακτική τους αξία, δηλαδή τόσο περισσότερο το χρήμα που απαιτείται για την απόκτησή τους.

Η ενεργειακή φύση του χρήματος

Ωστόσο, από μια βαθύτερη, άδηλη σκοπιά, αυτός ο ορισμός μαρτυρά δύο μεγάλα μυστικά:

1. Όλα τα υπάρχοντα αγαθά και υπηρεσίες παράγονται μέσω της ανθρώπινης εργασίας. Επομένως, στην ουσία του, το χρήμα είναι μετασχηματισμένη ανθρώπινη ενέργεια. Αλλά όχι μόνο...

2. Το γεγονός ότι όλα τα υπάρχοντα αγαθά και υπηρεσίες αντλούν την πολυτιμότητά τους από το πόσο αναγκαία, χρήσιμα ή επιθυμητά είναι για σας τους ανθρώπους, σημαίνει ότι το χρήμα ρέει πάντα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: συσσωρεύεται εκεί όπου παράγονται και προσφέρονται όσα η ανθρωπότητα θεωρεί πολύτιμα ή αναγκαία.

Έτσι, τελικά, το χρήμα είναι μετασχηματισμένη ανθρώπινη ενέργεια, η οποία ρέει από ό,τι άχρηστο ή ανεπιθύμητο προς ό,τι αναγκαίο ή πολύτιμο.

Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι μια γενικότερη αρχή κίνησης της ενέργειας, η οποία ισχύει και στο πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν κάτι μοναδικό ή που πείθουν τους άλλους ότι αξίζουν πολλά, χαρακτηρίζονται ως «μαγνητικές προσωπικότητες» γιατί ρουφούν την ενέργεια και το ενδιαφέρον των άλλων. Αντίθετα, οι άχρηστοι ή όσοι αδυνατούν να προβάλλουν την αξία και τα ταλέντα τους πάσχουν από έλλειψη ενέργειας και έχουν την τάση να γίνονται υποχείρια των άλλων...

Για να επιστρέψουμε όμως στο χρήμα, ο παραπάνω ενεργειακός ορισμός που σας έδωσα, σας βοηθά να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς συμβαίνει στο πεδίο της Οικονομίας. Ποιο είναι το μυστικό; Γιατί άλλοι μοιάζει να πλουτίζουν αβίαστα ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται και να επιβιώσουν;

Νομοτελειακά, το χρήμα ρέει απεριόριστα προς εκείνους που επενδύουν με αποφασιστικότητα μεγάλα ποσά διανοητικής, ψυχικής και σωματικής ανθρώπινης ενέργειας –δικής τους ή και άλλων συνεργατών ή υπαλλήλων τους- για την παραγωγή αγαθών ή υπηρεσιών που θεωρούνται άκρως απαραίτητα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Αντίθετα, το χρήμα φεύγει μακριά από εκείνους που «τσιγκουνεύονται» ή φοβούνται να επενδύσουν μεγάλα ποσά ανθρώπινης ενέργειας στη δουλειά τους ή/και που παράγουν αγαθά και υπηρεσίες που δεν συγκινούν τους ανθρώπους και δεν καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες ή επιθυμίες τους.

Κάνοντας τώρα ένα ακόμα βήμα, σε ένα πιο βαθύ και πιο εσωτερικό επίπεδο ερμηνείας του χρήματος, οφείλετε να αποδεχτείτε μια αδιάσειστη αλήθεια που σας αφορά πλέον όλους προσωπικά:

Άσχετα από τις αυταπάτες που τρέφετε για τον εαυτό σας, η τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση αποτυπώνει το πραγματικό ενεργειακό δυναμικό που αφιερώνετε στη δουλειά σας, καθώς και το ποσό ενσυναίσθησης που διαθέτετε ώστε να αντιλαμβάνεστε ή να προλαβαίνετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των υπόλοιπων ανθρώπων πέραν του εαυτού σας.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος από σας δεν τα καταφέρνει στην προσέλκυση χρήματος είναι εν γένει ανάξιος.

Μπορεί κάλλιστα να επενδύει την ενέργειά του σε άλλους τομείς της ζωής του (πνευματική ανάπτυξη, τέχνη, προσφορά υπηρεσίας, ανθρώπινες σχέσεις, κ.λπ) που αξιολογεί ως περισσότερο σημαντικούς από το επάγγελμά του, σημειώνοντας εκεί μεγάλη πρόοδο. Ακόμα, πολλοί από σας, και δικαίως, απορρίπτετε ως ανούσιες ή και αρνητικές πολλές από τις επιθυμίες και τις ανάγκες που κυριαρχούν στην κοινωνία σας, οπότε απαξιείτε να επενδύσετε ενέργεια σε αυτές.

Ωστόσο, αντικειμενικά, όλοι σας εμπλέκεστε καθημερινά με το χρήμα, και οι κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζείτε επηρεάζουν άμεσα τη γενικότερη πρόοδό σας και την πνευματική σας εξέλιξη (βλ. Κείμενα-κλειδιά Υπηρεσία και Πνευματική Δράση).

Έτσι, ο ευρύτερος ρόλος του χρήματος ως ενέργεια και η στρατηγική της μετουσίωσής του, από απλή ανταλλακτική αξία, σε μέσο πνευματικού μετασχηματισμού της ανθρωπότητας είναι ζητήματα τεράστιας σημασίας που πρέπει να συνειδητοποιήσετε και να υποστηρίξετε όλοι σας.

Η ηθική του χρήματος

Τι είναι λοιπόν το χρήμα; Καλό ή κακό; Πρέπει κανείς να το επιδιώκει; Να το αποφεύγει; Να αδιαφορεί;

Η σωστή απάντηση είναι πολύ πιο σύνθετη και οι ακρότητες είναι καταστροφικές: Αυτοί που λατρεύουν το χρήμα για το χρήμα, είναι κατά κανόνα βαθιά ανασφαλή άτομα, χωρίς εσωτερικό πυρήνα, που μετατρέπονται σε ενεργειακές ρουφήχτρες νομίζοντας υποσυνείδητα ότι με τη συσσώρευση χρήματος θα γεμίσουν το μεγάλο υπαρξιακό τους κενό και να νιώσουν ασφαλείς. Συχνά μάλιστα, γίνονται όργανα ή θύματα των δυνάμεων του σκότους, προκαλώντας πολύ πόνο στους συνανθρώπους τους με την απληστία και τη σκληρότητα που τους χαρακτηρίζει.

Αλλά και όσοι αποστρέφονται το χρήμα συλλήβδην, κατά κανόνα διακατέχονται από αυτοκαταστροφικές τάσεις, φόβο αποτυχίας, έλλειψη δημιουργικότητας, κ.λπ., οπότε δεν αντέχουν την εμπλοκή στο παιχνίδι του ενεργειακού οικονομικού ανταγωνισμού. Και αυτοί, σε ένα ποσοστό τους, παρά την καλή τους πρόθεση, βρίσκονται υπό την επιρροή αρνητικών δυνάμεων, οι οποίες τους αποστραγγίζουν ενεργειακά, κρατώντας τους σε διαρκή παθητικότητα και αδράνεια.

Για να δούμε ποια είναι η σωστή στάση που οφείλετε –ως πνευματικοί άνθρωποι- να τηρείτε απέναντι στο χρήμα πρέπει να εξετάσουμε την ηθική του διάσταση. Άλλωστε, το τι είναι πολύτιμο ή επιθυμητό ως αγαθό ή υπηρεσία σε μια ανθρώπινη κοινωνία είναι και υποκειμενικό θέμα, άρα ζήτημα ηθικής...

Προσέξτε τώρα:

Από μόνο του το χρήμα δεν έχει καμία ηθική. Ως μετασχηματισμένη ανθρώπινη ενέργεια εμπεριέχει μια τεράστια -αλλά ουδέτερη- ισχύ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το καλό όσο και για το κακό.

Εκεί που υπεισέρχεται το στοιχείο της ηθικής είναι στα μέσα με τα οποία δημιουργείται το χρήμα, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο στη συνέχεια το χρησιμοποιούν αυτοί που το κατέχουν.

Όταν, δηλαδή, το χρήμα κερδίζεται και συσσωρεύεται μέσω της πώλησης αγαθών και υπηρεσιών που είναι άχρηστα ή επιβλαβή για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αλλά και όταν χρησιμοποιείται για να προκαλεί πόνο, άγνοια και πνευματική υποβάθμιση, τότε υπηρετεί τις δυνάμεις του σκότους.

Αντίθετα, όταν το χρήμα κερδίζεται και συσσωρεύεται από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών που ωφελούν και εξελίσσουν το ανθρώπινο είδος, και παράλληλα χρησιμοποιείται για να προσφέρει ανακούφιση, αρμονία, γνώση και πνευματική πρόοδο, τότε τίθεται στην υπηρεσία των Δυνάμεων του Φωτός.

Παράλληλα, το συσσωρευμένο χρήμα συνιστά μια τεράστια δύναμη κοινωνικής παρέμβασης. Δρομολογεί γεγονότα, επιβάλει κοινωνικούς κανόνες, δημιουργεί συνθήκες ζωής. Επιπλέον, το χρήμα, ελέγχοντας τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της κοινωνίας (παιδεία, ΜΜΕ, τέχνη, κ.λπ.), επιβάλλει αξίες και τεχνητές ανάγκες για να επανεπενδυθεί στη συνέχεια σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε αυτές. Έτσι, το χρήμα ανατροφοδοτείται με νέο χρήμα αλλάζοντας τη δομή και τα ήθη της κοινωνίας. Εάν λοιπόν η παρεμβατική δράση του χρήματος στην κοινωνία δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες ζωής και πνευματικής αφύπνισης, τότε λειτουργεί στην υπηρεσία των Δυνάμεων του Φωτός. Εάν χειροτερεύει τις συνθήκες ζωής και καλλιεργεί τη εξελικτική υποβάθμιση του ανθρώπου, εργάζεται για τις δυνάμεις του σκότους.

Συμπερασματικά, το καλό και ηθικό χρήμα είναι αυτό που παράγεται από την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών που αναβαθμίζουν εξελικτικά το ανθρώπινο είδος, και που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής και αφύπνισης της ανθρωπότητας.

Εδώ οφείλω να κάνω ένα σημαντικό αυτοκριτικό και διαφωτιστικό σχόλιο εκ μέρους της Ιεραρχίας των Χορηγών του Φωτός (βλ. κείμενο-κλειδί Ιεραρχία).  

Είναι αλήθεια ότι, μέχρι πρόσφατα, δεν σας τονίσαμε όσο εμφατικά έπρεπε τον κρίσιμο ρόλο του χρήματος και τη νευραλγική σημασία της διαχείρισής του στις ανθρώπινες κοινωνίες. Δώσαμε συνειδητά βάρος, κυρίως, στην ενίσχυση της προσωπικής προσπάθειας του καθενός σας για εσωτερική πρόοδο, προκειμένου να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι εκείνη την αυξημένη σε πνευματικές ενέργειες «χωρητικότητα» που θα τους είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουν σε ευρείας κλίμακας παρεμβατικό έργο υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα συνολικά.

Η επιλογή μας προχώρησε πράγματι με επιτυχία και σήμερα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο του Φωτός από πολλούς ανθρώπινους αποδέκτες του Σχεδίου (βλ. Κείμενα-κλειδιά Υπηρεσία, Πνευματική Δράση και 8000 χειριστές).

Ωστόσο, εκ των πραγμάτων, η επιλογή μας αυτή είχε ως παράλληλη ανεπιθύμητη συνέπεια την εστίαση της προσοχής και των ενεργειακών αποθεμάτων που διέθεταν πολλοί πνευματικοί και καλής πρόθεσης άνθρωποι, σχεδόν αποκλειστικά στην εσωτερική τους αλλαγή, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας ενεργειακής τους ανισορροπίας με την εξωτερική πραγματικότητα όσον αφορά το χρήμα:

Υποτιμήθηκε η ικανότητα του χρήματος να γεννά έργο από μόνο του και να επιβάλλει κοινωνικές αξίες και τρόπο ζωής

Ως συνέπεια αυτής της υποτίμησης, οι πνευματικοί άνθρωποι καλών προθέσεων υιοθέτησαν κατά κανόνα μια στάση αποχής και αδιαφορίας απέναντι στο χρήμα, καθώς θεώρησαν ότι η πορεία τους προς την πνευματική αφύπνιση δεν συμβιβάζεται με οικονομικούς ανταγωνισμούς και υλικές δοσοληψίες.

Δυστυχώς, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η αποφυγή των οικονομικών ανταγωνισμών και υλικών δοσοληψιών ήταν μια ασυνείδητη επιλογή σας, λόγω φόβου εμπλοκής και χαμηλής ενεργειακής διαθεσιμότητας, ενώ αντίθετα, ένας από τους κύριους στόχους της αρχικής μας παρέμβασης για την εσωτερική σας πρόοδο στόχευε στο ενεργειακό σας ξεμπλοκάρισμα από αυτό ακριβώς το είδος περιοριστικών στάσεων και πεποιθήσεων. 

H στάση αυτή της πλειοψηφίας των πνευματικών ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση και τον έλεγχο του χρήματος, κατά μέγα μέρος του, από τις δυνάμεις του σκότους. Έτσι, πετύχαμε μεν τη δημιουργία μιας ικανής «κρίσιμης μάζας» Υπέρμαχων του Φωτός (βλ. Κείμενο-κλειδί 8000 χειριστές), αλλά τώρα θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τις Δυνάμεις του Φωτός για να τεθεί η δύναμη του χρήματος στην υπηρεσία του Καλού... 

Η πνευματική μετουσίωση του χρήματος

Πιστεύω σας έχει γίνει τώρα σαφές ότι όποιος κυριαρχεί στο παγκόσμιο χρήμα, κυριαρχεί στην ανθρώπινη ενέργεια και άρα κυριαρχεί στην ανθρώπινη κοινωνία.

Γι’ αυτό, τώρα, η Ιεραρχία των Χορηγών του Φωτός καλεί όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Γης, να συμβάλλουν ως γνήσιοι Υπέρμαχοι του Φωτός στη μεγάλη προσπάθεια να περάσει το παγκόσμιο χρήμα από τα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων στα χέρια των Δυνάμεων του Φωτός.

Αυτή η πνευματική μετουσίωση του χρήματος είναι ένας νευραλγικός στόχος που, αν επιτευχθεί, μπορεί να καθιερώσει τις πιο φωτεινές και πνευματικές αξίες στην κοινωνική σας ζωή και να δημιουργήσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες αφύπνισης για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη σας.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να συμβάλλετε πρακτικά, ώστε το χρήμα να αρχίσει να ρέει προς εκείνους τους ανθρώπους και εκείνες τις κοινωνικές δομές που υπηρετούν του παγκόσμιο καλό.

Ο αγώνας αυτός των Δυνάμεων του Φωτός επικεντρώνεται στο εξής σε τρεις καίριους τομείς της κοινωνίας σας: τον τομέα των ανθρώπινων αξιών, τον τομέα της ζήτησης και τον τομέα της προσφοράς.

Ανθρώπινες αξίες. Οι κυρίαρχες ανθρώπινες αξίες προσδιορίζουν ποια αγαθά και υπηρεσίες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως στρέφουν το χρήμα προς εκείνους που τα προσφέρουν στην κοινωνία σας. Όσο ανώτερες και πνευματικές οι αξίες σας ως ανθρώπινο είδος, τόσο η δύναμη του χρήματος περνά σε καλά χέρια, που το διαχειρίζονται επ’ αγαθώ.

Στις υπαγορεύσεις μου περί Πνευματικής Δράσης έχω προσδιορίσει τις βασικές αξίες που συντελούν στην πνευματικοποίηση της ανθρωπότητας δημιουργώντας καλές συνθήκες αφύπνισης – υγεία, περιβάλλον, ελευθερία, συνέργεια, αλληλεγγύη, αφθονία, ασφάλεια, ειρήνη, γνώση, πνευματική ενατένιση, ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις, κ.λπ.

Αποστολή σας είναι να δράσετε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να τις αναγορεύσετε σε κυρίαρχες κοινωνικές αξίες, προβάλλοντας και καλλιεργώντας τες δυναμικά στην οικογένειά σας, στη δουλειά σας, στους εκπαιδευτικούς θεσμούς, στις κοινωνικές σας σχέσεις, στην τέχνη και, κυρίως, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, που στην εποχή σας είναι τα υπέρτατα μέσα παραγωγής αξιών. Ακόμα, καλείστε να υποστηρίξετε ηθικά, πρακτικά και οικονομικά κάθε άνθρωπο, φορέα ή κοινωνική δομή που αγωνίζεται για την καθιέρωση των φωτεινών ανθρώπινων αξιών.

Ζήτηση. Οι υπηρεσίες και τα αγαθά που ο καθένας από εσάς αγοράζει στρέφουν το χρήμα προς τον πάροχό τους. Επομένως εσείς και μόνο εσείς κατέχετε την υπέρτατη δύναμη να ελέγχετε τη ροή του χρήματος μέσω των καθημερινών σας επιλογών.

Αποστολή σας, λοιπόν, είναι να πάψετε να αγοράζετε αγαθά και υπηρεσίες που είναι άχρηστες, βλαβερές ή αντεξελικτικές για το ανθρώπινο είδος (με κριτήριο τις πνευματικές αξίες που σας προανέφερα), και αντίθετα να ενισχύετε με τα χρήματά σας μόνο εκείνα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμεύουν, ωφελούν και εξελίσσουν πνευματικά το είδος σας.

Επιπλέον, αποδυναμώνοντας όσους διαχειρίζονται το χρήμα με απληστία και αρνητικότητα και υποστηρίζοντας πρακτικά και ηθικά όσους παράγουν φωτεινά αγαθά και υπηρεσίες, η δύναμη του χρήματος περνά στα χέρια του Φωτός.

Προσφορά. Η ενέργεια που καταναλώνει ο καθένας σας μέσω της εργασίας του χρησιμοποιείται για την παραγωγή συγκεκριμένων αγαθών και υπηρεσιών. Επομένως, από εσάς και μόνο εσάς εξαρτάται το ποια αγαθά ή υπηρεσίες διοχετεύονται στην κοινωνία σας. Αποστολή σας, λοιπόν, είναι να πάψετε να εργάζεστε –είτε άμεσα, είτε σταδιακά εάν σας είναι αδύνατο σήμερα- για ανθρώπους και επιχειρήσεις που παράγουν άχρηστα, βλαβερά ή αντεξελικτικά αγαθά και υπηρεσίες, και να αναζητήσετε πεισματικά και συστηματικά μια επαγγελματική ενασχόληση που συντελεί στην παραγωγή χρήσιμων, ωφέλιμων και εξελικτικών αγαθών και υπηρεσιών. Εάν είστε οι ίδιοι επιχειρηματίες, εξετάστε προσεκτικά τα προϊόντα που προσφέρετε στους ανθρώπους, και κάντε άμεσα τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η ωφελιμότητά τους είναι αμφίβολη.

Γενικά, πέρα από την προσωπική σας απασχόληση, οφείλετε πάντα να συμβάλλετε πρακτικά, ηθικά και οικονομικά στη δημιουργία νέων θεσμών παραγωγής φωτεινών αγαθών και υπηρεσιών.

Αγαπημένα ανθρώπινα αδέρφια μου να θυμάστε πάντα ότι το χρήμα ρέει προς ό,τι εξασφαλίζει την έγκριση και την αποδοχή της κοινωνίας. Επομένως, ο πνευματικός μετασχηματισμός του χρήματος προϋποθέτει την έμπρακτη άρση της αποδοχής σας απέναντι σε όσα υποβαθμίζουν το ανθρώπινο είδος, με την παράλληλη έμπρακτη έγκριση όσων αναβαθμίζουν πνευματικά την ανθρωπότητα...

Με αληθινή αγάπη

Αιών

μέλος της Ιεραρχίας των Χορηγών του Φωτός

 

Πείραμα Μορφογένεσις και χρήμα

Σχόλιο του διδάσκαλου Έλληνα

Μέσα από τη δημιουργία του Μορφογένεσις διεξάγεται μια καίρια αποστολή των Δυνάμεων του Φωτός, με ένα διπλό στόχο:

1. Την προσφορά στους ανθρώπους ενός πανίσχυρου πνευματικού συστήματος υλοποίησης στόχων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν –ατομικά και από κοινού- για τη πρόκληση ευνοϊκών συνθηκών πνευματικής αφύπνισης, και

2. Την οργάνωση των ανά τον κόσμο πνευματικών ανθρώπων σε ένα Πλανητικό Δίκτυο αφύπνισης (New Earth Network), μέσω του οποίου θα προωθηθούν οι αξίες του Φωτός σε ομαδικά κοινωνικά πλαίσια.

Για το λόγο αυτό, τα χρήματα που εισπράττονται από τα ηλεκτρονικά μαθήματα του Μορφογένεσις, εκτός από την διαρκή κάλυψη των τρεχόντων αναγκών του, κατά μεγάλο μέρος τους θα επενδυθούν σε δράσεις προσφοράς υπηρεσίας. Ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία για την διοργάνωση μέσω του Μορφογένεσις ομαδικών συνεδριών συντονισμένης εκπομπής θετικών σκεπτομορφών σε πλανητική κλίμακα, βάσει συγκεκριμένου πρωτόκολλου που θα διατίθεται από αυτό το site ηχογραφημένο σε πολλές γλώσσες. Και έπεται συνέχεια...

Γι’ αυτό, οι εκπαιδευόμενοι στο σύστημα Μορφογένεσις πρέπει να ξέρουν ότι με τη οικονομική τους συνδρομή, μετέχουν σε ένα συνολικότερο σχέδιο προσφοράς υπηρεσίας και πνευματικοποίησης του χρήματος.
:: Ταυτότητα :: Κόμβος Πλανητικής Αλληλεγγύης :: “BY PASS” ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ :: Δημιουργία Λογαριασμών Αλληλεγγύης & Συμπόνοιας σε Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ και άλλους θεσμούς με τη θαυμαστή δύναμη της μόχλευσης (πολύ μικρή οικονομική συμμετοχή αλλά από πολλούς ανθρώπους) :: Ομαδικές Εργασίες Πλανητικής Υπηρεσίας :: Νέα - Ανακοινώσεις :: ΟΜΙΛΙΑ - ΚΑΡΜΑ & ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ :: Κείμενα Κλειδιά των "Δυνάμεων του Φωτός" :: Η Μεγάλη Ενεργειακή Κρούση :: ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΣΙΣ - Η Τέχνη & Επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας :: Ανοιχτή Γραμμή Πνευματικής Καθοδήγησης :: Κείμενα Κλειδιά στη Συνειδητή Δημιουργία :: Επικοινωνία :: Παγκόσμιος Οραματισμός για το Χρήμα :: Βίντεο Αρχείο "Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα" :: Εξελίξεις που έχουν προκύψει από τον Οραματισμό :: Η νέα φάση εξέλιξης του Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα :: Επίκληση-Προσευχή για την Ελλάδα :: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΡΜΑ-ΧΡΕΟΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ :: Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ DNA :: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ) ::


 Login   Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 4.8 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης