Αρχική |  Site Map |  English
Κείμενο "Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα"

Κείμενο "Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα"

 

 

Αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας

του Παγκόσμιου Οραματισμού

για την Πνευματική και Κοινωνική Μετουσίωση του Χρήματος

 

 

Προειδοποίηση Ασφαλείας: Αυτός ο Οραματισμός δεν θα πρέπει να ακούγεται ή να εκτελείται όταν οδηγείτε ή κάνετε οποιαδήποτε άλλη εργασία που απαιτεί την προσοχή και εγρήγορση σας

 

 

(τα σημεία του κειμένου που είναι μέσα σε παρενθέσεις δεν εκφωνούνται - τα νούμερα ανάμεσα στις φράσεις δηλώνουν δευτερόλεπτα παύσης)

 

(Προετοιμασία).

Εξασφαλίζουμε ένα μέρος όπου δεν θα μας ενοχλήσουν για λίγη ώρα,

Και αποταυτιζόμαστε από τις έγνοιες της καθημερινότητας, ηρεμώντας ταυτόχρονα το νου και τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Καθόμαστε με όρθιο τον κορμό σε ένα άνετο κάθισμα, με τα χέρια επάνω στους μηρούς. Δεν πρέπει να σταυρώνουμε τα χέρια ή τα πόδια, γιατί έτσι μπλοκάρουμε τη ροή της ομαδικής ενέργειας.

Και έτσι χαλαροί και ήρεμοι ξεκινάμε…

 

(Βήμα1. Παρακολούθηση αναπνοής).

Στρέφουμε την προσοχή μας στη φυσική λειτουργία της αναπνοής μας.

8’’

Και αρχίζουμε να παρακολουθούμε κάθε κύκλο της αναπνοής, απλά και χαλαρά, χωρίς να επεμβαίνουμε καθόλου στο φυσικό της ρυθμό.

14’’ 

Και γινόμαστε ένα με την αναπνοή μας, καθώς την παρακολουθούμε να διεξάγεται ήρεμα και αβίαστα.

14’’  

 

(Βήμα 2. Χαλάρωση – αποταύτιση από το φυσικό σώμα).

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, τώρα, φανταζόμαστε ένα απαλό και θεραπευτικό ρεύμα χαλάρωσης, που αντλείται από τον ωκεανό της άπειρης κοσμικής ενέργειας που μας περιβάλει, να διεισδύει στο σώμα μας από τα πέλματα και να ανεβαίνει σιγά σιγά προς τα πάνω, εμποτίζοντας βαθιά τους μύες, τα οστά και τα ζωτικά όργανα μας, χαλαρώνοντας και αναζωογονώντας ολόκληρο τον οργανισμό μας.

Έτσι νιώθουμε το ρεύμα να ανεβαίνει από τα πέλματα μέχρι τους μηρούς.

10’’

Από εκεί να διεισδύει στους γοφούς και την κοιλιά, μέχρι τη μέση μας

10’’

Τώρα να ανεβαίνει από πίσω, ξεκινώντας από τη μέση και φτάνοντας μέχρι τον αυχένα.

10’’

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, νιώθουμε το ρεύμα χαλάρωσης να ανεβαίνει τώρα από την κοιλιά και να διεισδύει στο στομάχι, στα στήθος και στο θώρακα, μέχρι επάνω στην περιοχή του λαιμού και των ώμων.

10’’

Και από εκεί να κατέρχεται στα μπράτσα, στους πήχεις και τις παλάμες

8’’

Τέλος, από το λαιμό, το ρεύμα διεισδύει στο κεφάλι.

7’’  

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, το ρεύμα χαλάρωσης φτάνει τελικά μέχρι την κορυφή του κεφαλιού μας, οπότε η προσοχή μας και άρα η συνείδησή μας μεταφέρεται 2-3 εκατοστά έξω και πάνω από το φυσικό μας σώμα, το οποίο βλέπουμε να αναπαύεται φωτεινό, χαλαρό και υγιές.

6’’

 

(Βήμα 3. Επίτευξη Κενότητας του νου σε κατάσταση Παρουσίας).

Παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, οραματιζόμαστε τώρα πως βρισκόμαστε ως μονάδα καθαρής συνείδησης μέσα σ’ ένα μπλε, ζωηρό λαμπερό πεδίο, αυτό του Κοσμικού Αιθέρα ή Κενού Χώρου.

6’’

Εδώ δημιουργούνται και εκπηγάζουν ως Σκεπτομορφές (δηλαδή ως σκέψεις, συναισθήματα και ενέργεια) όλα τα άπειρα ενδεχόμενα και οι παράλληλες εκδοχές που στη συνέχεια υλοποιούνται ως γεγονότα στην υλική μας πραγματικότητα.

Εδώ, παραμένουμε για λίγο επιβάλλοντας κενότητα νου, προσπαθώντας δηλαδή να βρεθούμε σε μια κατάσταση συνείδησης χωρίς σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες, σε μια κατάσταση Παρουσίας, όπου η μόνη αίσθηση που διατηρούμε είναι η αντίληψη της Ύπαρξης σε πλήρη Εγρήγορση.

15’’

 

(Βήμα 4. Ενατένιση και Προσευχή).

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, στρέφουμε τώρα την προσοχή μας προς τις ανώτερες ποιότητες της Ύπαρξης: τη Θεία Σοφία, την Θεία Αγάπη, την Ενότητα, την Ελευθερία, τη Συνειδητότητα, το Φως της Θείας Συνείδησης, ερχόμενοι σε συντονισμό μαζί τους.

8’’

Και τώρα, παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, στοχαζόμαστε πάνω σε μια Νέα Ανθρωπότητα, που θα ενσάρκωνε όλες αυτές τις ποιότητες των ανώτερων πνευματικών πεδίων. Στοχαζόμαστε πάνω στο πώς και πόσο όμορφη θα ήταν η ανθρωπότητα, αν υπήρχαν εδραιωμένες στη Γη μας όλες οι ιδανικές συνθήκες για πνευματική άσκηση και εξέλιξη - υγεία, ασφάλεια, γνώση, ελευθερία, ειρήνη, αδελφοσύνη, αφθονία, κ.λ.π.

18’’

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, δηλώνουμε την συνειδητή πρόθεσή μας να συμβάλουμε στην εδραίωση όλων αυτών των ευνοϊκών συνθηκών πνευματικού μετασχηματισμού της ανθρωπότητας.

12’’

Και τώρα, προσευχόμαστε στο Θεό και στις ανώτερες πνευματικές Υπάρξεις (π.χ. τον Χριστό, τους Προφήτες, τους αγγέλους, τους αγίους, τα φωτισμένα όντα, κ.λ.π), ζητώντας να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στην προσπάθεια μετουσίωσής της και μετουσίωσης της Γης.

50’’

 

(Βήμα 5. Επαφή και μετάβαση στα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία)

Και παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, βλέπουμε και νιώθουμε τη δόνηση της προσευχής μας και της συνειδητής μας πρόθεσης για το Καλό, να μάς μεταφέρουν σε ένα φωτεινό, πνευματικό, χρυσόλευκο πεδίο, πλημυρισμένο από φωτεινά όντα, φωτεινές υπάρξεις και ανώτερες δονητικά ενέργειες.

10’’

 

(Βήμα 6. Δήλωση συνειδητής πρόθεσης)  

Εδώ, μέσα στο ανώτερο Φως, παραμένοντας πάντα σε πλήρη εγρήγορση, εκφωνούμε επαναλαμβάνοντας σιγανά ή νοερά τις παρακάτω φράσεις: 

 

Αρκετά με την χωριστικότητα, την απληστία και την εκμετάλλευση.

Αρκετά με την έλλειψη, τον πόνο και τη διαμάχη.

Αρκετά με την άγνοια, τα λάθη και την παραπλάνηση

των ανθρώπων για τη φύση του Χρήματος

και την αληθινή αστείρευτη πηγή του.

Αρκετά με την φυλάκιση και την κατάχρηση του Χρήματος

απ’ τις δυνάμεις του κακού, της άγνοιας και της χωριστικότητας.

Αρκετά με την παγίδευση των ανθρώπων στη φτώχεια και την ανασφάλεια.

 

Στέκομαι εδώ συνειδητά,

εν μέσω των Δυνάμεων του Φωτός, της Σοφίας και της Αγάπης,

επειδή πιστεύω σθεναρά ότι κάθε ανθρώπινο ον

δικαιούται απόλυτα να εξελιχθεί πνευματικά

ζώντας μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και αφθονίας.

 

Και επειδή οραματίζομαι μια νέα κοινωνία,

γεμάτη Έλεος, Αλληλεγγύη και Πληρότητα για όλους.

Είναι κάτι που μας αξίζει απόλυτα.

Σ’ όλους τους ανθρώπους.

Σ’ όλη τη Γη.

Και ούτω γένοιτο!

 

(Βήμα 7. Εκπομπή – εμφύτευση Σκεπτομορφής. Οραματισμός).

 

Γι’ αυτό,

Προβάλλοντας συνειδητά την πρόθεση και την ενέργειά μου,

ενωμένος με τα πνευματικά μου αδέρφια όλης της Γης,

συντονισμένος με τις Ανώτερες Πνευματικές Δυνάμεις

του Θεού του Φωτός και της Αγάπης,

εύχομαι και οραματίζομαι:

 

Ας απελευθερωθεί το Χρήμα εδώ και τώρα

από τη φυλακή της άγνοιας, της απληστίας και του κακού.

 

(Οραματισμός):

Και οραματιζόμαστε τώρα από ψηλά, από το φωτεινό πεδίο που βρισκόμαστε, τη Γη όπως από το διάστημα.

7’’

Και προβάλλοντας τη συνείδησή μας κάτω, μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων, βλέπουμε μια μεγάλη φυλακή (μπορεί να θυμίζει και τράπεζα ή χρηματιστήριο), περιτριγυρισμένη και φρουρούμενη από σκοτεινές φιγούρες, φιγούρες που έχουν επάνω τους τα ονόματα της άγνοιας, της απληστίας, της χωριστικότητας, της εκμετάλλευσης, της βίας, της σκληρότητας.

10’’

Και μέσα στη φυλακή τα κλασσικά σύμβολα του χρήματος (ράβδους χρυσού, χαρτονομίσματα, χρυσά νομίσματα, πολύτιμους λίθους, επιταγές, γραμμάτια, βιβλιάρια τραπεζών, κλπ). Η εξωτερική εμφάνιση των συμβόλων και των χρωμάτων τους είναι μουντή, μαραμένη, καχεκτική.

10’’

Τώρα, στο φωτεινό πνευματικό πεδίο που βρισκόμαστε, προβάλλει ένας υπέρλαμπρος πνευματικός ήλιος, που ακτινοβολεί Σοφία, Αγάπη και Πληρότητα.

7’’ 

Και από τον ήλιο αυτό, καθώς και από τις ανώτερες πνευματικές υπάρξεις του ανώτερου πεδίου που βρισκόμαστε, μια τεράστια φωτεινή ακτίνα εκπέμπεται, και χτυπά τη φυλακή διαλύοντάς την ολοκληρωτικά μέσα στο φως, μαζί και τις σκοτεινές φιγούρες-φρουρούς της φυλακής.

6’’

Βλέπουμε το Φως να λούζει τα σύμβολα του Χρήματος και να αποκόπτει όλες τις παλιές συνδέσεις (τις βλέπουμε σαν σκοτεινές κλωστές) που τα κρατούσαν δεσμευμένα και φυλακισμένα στην φυλακή του Χρήματος. Βλέπουμε το Φως να σπάει το παλιό, εξωτερικό κέλυφος της μουντής, καχεκτικής εξωτερικής εμφάνισης και χρωμάτων των συμβόλων (όπως σπάει ένα κέλυφος) και να απελευθερώνεται από μέσα τους η πραγματική φωτεινή και ζωντανή ενέργεια και ουσία τους.

12’’

 

Και εκφωνούμε επαναλαμβάνοντας:

Ας συνδεθεί το Χρήμα εδώ και τώρα

με τις ανώτερες δυνάμεις

του Καλού, της Αφθονίας και της Αγάπης.

 

(Οραματισμός):

Και πάντα σε εγρήγορση, βλέπουμε τώρα τα σύμβολα του Χρήματος με τη μορφή που τα γνωρίζουμε, να είναι ενεργοποιημένα, ζωντανά και να λάμπουν. Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν στη Γη ελεύθερα, σε αφθονία και απειρία συνδυασμών.

10’’ 

Βλέπουμε να ακτινοβολούν φως, συνδεδεμένα μόνιμα μέσω φωτεινών ακτινών με τον πνευματικό ήλιο και με δευτερογενείς πηγές φωτός Αφθονίας, Πληρότητας, Αγάπης, Ενότητας, Ελευθερίας, Σοφίας, που ακτινοβολούν από το Ανώτερο Πνευματικό Πεδίο όπου βρισκόμαστε.

10’’ 

 

Και εκφωνούμε επαναλαμβάνοντας:

Απ’ τη σοφία των Πεδίων του Φωτός

ας φωτιστεί εδώ και τώρα

ο νους μου και ο νους των συνανθρώπων μου

με τη νέα πνευματική και ολιστική γνώση για το χρήμα.

Και ας εκπέμπουμε πανίσχυρα στο εξής,

με σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις,

εγώ κι όλα τα ανθρώπινα αδέρφια μου,

την νέα φωτεινή δόνηση του χρήματος

στο περιβάλλον μας και σε όλη την μητέρα Γη.

 

(Οραματισμός):

Και από τον πνευματικό ήλιο των ανώτερων πεδίων, τώρα βλέπουμε να εκπέμπονται ολόχρυσες ακτίνες προς τα κεφάλια όλων μας, μεταγγίζοντάς μας την ανώτερη πνευματική αλήθεια για το χρήμα και την υγιή του χρήση από τους ανθρώπους.

7’’

Αλλά και προς τα κάτω, προς τη Γη μας, μια βροχή από λαμπρές ακτίνες εκπέμπονται, όπου αγκυροβολούν στα κεφάλια δισεκατομμυρίων ανθρώπων, εντυπώνοντας στον νου τους τη νέα πνευματική και ολιστική αντίληψη για τη φύση και χρήση του χρήματος. Ενός χρήματος αφθονίας, ευημερίας, αγάπης δημιουργικότητας και αδελφοσύνης των ανθρώπων.

8’’

Και βλέπουμε από τα κεφάλια όλων ανθρώπων, να εκπέμπονται νέες ολόχρυσες ακτίνες προς όλους τους συνανθρώπους τους, δομώντας έτσι ένα υπέρλαμπρο δίκτυο, που ενώνει όλους τους ανθρώπους μεταξύ τους, και όλη την ανθρωπότητα με τον λαμπρό πνευματικό ήλιο.  

8’’

 

Και εκφωνούμε επαναλαμβάνοντας:

Ας διαχυθεί λοιπόν το Χρήμα εδώ και τώρα

άπλετα και απεριόριστα

σε όλα τα ανθρώπινα αδέρφια μου.

 

(Οραματισμός):

Βλέπουμε τα σύμβολα του Χρήματος να διαχέονται πλημμυρίζοντας όλο τον πλανήτη, σε όλες τις χώρες, σε όλους τους ανθρώπους.

8’’

Βλέπουμε τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων να ζουν χαρούμενοι και δημιουργικοί, σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας.

10’’ 

 

Και εκφωνούμε επαναλαμβάνοντας:

Ας μετουσιωθεί το Χρήμα εδώ και τώρα 

σε πηγή πληρότητας και πνευματικής εξέλιξης για όλους.

 

(Οραματισμός):

Και βλέπουμε τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων μέσα στο Φως, αδερφομένους, ευτυχισμένους και ήρεμους, να δοξάζουν το Θεό, να προσεύχονται, να διαλογίζονται, να ευχαριστούν τις ανώτερες δυνάμεις, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, επάνω σε μια Γη πνευματική και φωτεινή.

12’’

 

(Βήμα 8. Ευχαριστία μέσα στο χρυσόλευκο πεδίο).

Και παραμένοντας σε πλήρη εγρήγορση, κλείνουμε τον Οραματισμό μας, αφήνοντας τη Γη και την Ανθρωπότητα φωτεινή και μετουσιωμένη πνευματικά, μέσα στο Φως.

8’’

Στρέφουμε τώρα την προσοχή μας στον πνευματικό ήλιο και στις Ανώτερες ποιότητες, ενέργειες και υπάρξεις, των οποίων επικαλεστήκαμε τη βοήθεια, και απευθύνουμε μια μεγάλη ευχαριστία.

15’’

 

(Βήμα 9. Επαναφορά στην Κενότητα).

Και αποχαιρετώντας με σεβασμό τα Φωτεινά, Ανώτερα Πνευματικά Πεδία, επανερχόμαστε στο φωτεινό μπλε χώρο του Αιθέρα, παραμένοντας για λίγο σε κατάσταση Παρουσίας σε Εγρήγορση, με κενότητα του νου.

15’’ 

 

(Βήμα 10. Επαναφορά της προσοχής στο φυσικό μας σώμα).

Και παραμένοντας σε πλήρη εγρήγορση, επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας στο φυσικό μας σώμα που αναπαύεται χαλαρωμένο, και αποκτούμε επίγνωση των ζωτικών του λειτουργιών.

10’’

 

(Βήμα 11. Παρακολούθηση αναπνοής).

Τέλος, παρακολουθούμε για λίγο, όπως ακριβώς στο ξεκίνημα της διαδικασίας, τη λειτουργία της αναπνοής μας.

18’’ 

 

(Βήμα 12. Επαναφορά).

Κουνάμε τώρα αργά αργά χέρια και πόδια,

8’’

μετά τον κορμό,

6’’

και στη συνέχεια ανοίγουμε απαλά τα μάτια κοιτώντας ευθεία μπροστά, χωρίς να μετακινήσουμε απότομα το βλέμμα.

8’’

Κουνάμε σιγά σιγά το κεφάλι, και παραμένουμε για λίγο καθιστοί, μέχρι να αποκτήσουμε πλήρη επαφή με την καθημερινή, συνηθισμένη πραγματικότητά μας, με τη πίστη και την πεποίθηση ότι ο ομαδικός οραματισμός μας έχει ήδη δημιουργήσει καινούργια δεδομένα, και έχει ήδη δρομολογήσει την πνευματική μετουσίωση του ανθρώπινου χρήματος, συνδέοντάς το άρρηκτα με τις αναλλοίωτες πνευματικές αρχές και ποιότητες που ταιριάζουν σε μια νέα ανθρωπότητα Φωτός, Σοφίας και Αγάπης… 

 

 

 

 

 

 
:: Ταυτότητα :: Κόμβος Πλανητικής Αλληλεγγύης :: “BY PASS” ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ :: Δημιουργία Λογαριασμών Αλληλεγγύης & Συμπόνοιας σε Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ και άλλους θεσμούς με τη θαυμαστή δύναμη της μόχλευσης (πολύ μικρή οικονομική συμμετοχή αλλά από πολλούς ανθρώπους) :: Ομαδικές Εργασίες Πλανητικής Υπηρεσίας :: Νέα - Ανακοινώσεις :: ΟΜΙΛΙΑ - ΚΑΡΜΑ & ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ :: Κείμενα Κλειδιά των "Δυνάμεων του Φωτός" :: Η Μεγάλη Ενεργειακή Κρούση :: ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΣΙΣ - Η Τέχνη & Επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας :: Ανοιχτή Γραμμή Πνευματικής Καθοδήγησης :: Κείμενα Κλειδιά στη Συνειδητή Δημιουργία :: Επικοινωνία :: Παγκόσμιος Οραματισμός για το Χρήμα :: Βίντεο Αρχείο "Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα" :: Εξελίξεις που έχουν προκύψει από τον Οραματισμό :: Η νέα φάση εξέλιξης του Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα :: Επίκληση-Προσευχή για την Ελλάδα :: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΡΜΑ-ΧΡΕΟΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ :: Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ DNA :: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ) ::


 Login   Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 4.8 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης