Αρχική |  Site Map |  English
Η ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ & ΕΞΕΛΙΞΗ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ & ΕΞΕΛΙΞΗ

 

 

Αγαπητοί μας Φίλοι και συν-δημιουργοί

 

 

Με την συμπλήρωση μόλις ενός μηνός από την έναρξή του Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Στις 22 Ιανουαρίου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε (Shinzo Abe) ανακοίνωσε πολύ τολμηρά μέτρα για την αναζωογόνηση της οικονομίας που αναμένεται να δημιουργήσουν 600.000 νέες θέσεις εργασίες. Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι «υποχρέωσε» την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να συμφωνήσει σε απελευθέρωση έκδοσης «νέου χρήματος» και μάλιστα σε όση ποσότητα χρειαστεί. Έτσι η «ελεύθερη κυκλοφορία» χρήματος μέσω της διάθεσης κρατικών πόρων στην οικονομία θα αυξηθεί σημαντικά.

Είναι μεγάλης σπουδαιότητας να κατανοηθεί η σημασία της σύγκρουσης του Ιάπωνα πρωθυπουργού με την Κεντρική Τράπεζα. Όπως μεταδόθηκε και ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο νέος Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει ανοίξει μέτωπο με την κεντρική τράπεζα (BoJ), απειλώντας να αναθεωρήσει τη σχετική περί της ανεξαρτησίας της νομοθεσία, εάν δεν ακολουθήσει τις συστάσεις του για απεριόριστη νομισματική χαλάρωση.

Όλοι όσοι έχετε διαβάσει το κείμενο που συνοδεύει τον Παγκόσμιο Οραματισμό, με τον τίτλο «Η πνευματική και κοινωνική αλήθεια για το χρήμα και τις πηγές προέλευσής του» θα έχετε καταλάβει ότι το μεγάλο κλειδί και εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για τη χειραγώγηση του χρήματος ήταν η ανεξαρτητοποίηση και ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών από εξωθεσμικά κέντρα.

Οι κεντρικές τράπεζες στην ουσία έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας. Μέσα από διάφορες δικαιολογίες (π.χ. οικονομική σταθερότητα!) αλλά και τεχνητές κρίσεις κατόρθωσαν να επιβάλλουν αυτό που στον οραματισμό αναφέρουμε ως φυλάκιση του χρήματος.

 

Βλέπουμε ήδη μια πρώτη σημαντική και θετική επίπτωση στην απελευθέρωση του χρήματος που έχει δρομολογήσει η σκεπτομορφή που έχουμε δημιουργήσει. Αυτή η εξέλιξη έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundensbank) αλλά και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γένς Βάϊτμαν (Jens Weidmann), αναφέρθηκε σε κίνδυνο «νομισματικού πολέμου» και ότι η πίεση που ασκεί η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας για να προβεί σε πιο έντονη ποσοτική χαλάρωση θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, όπως συνέβη και στην περίπτωση των ενεργειών της κυβέρνησης της Ουγγαρίας (να σημειωθεί ότι το ίδιο έπραξε και η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι και άλλες κεντρικές τράπεζες «πιέζονται» να κάνουν το ίδιο και να προχωρήσουν σε απελευθέρωση μεγαλύτερων ποσοτήτων χρήματος).

Την ομιλία του ο ίδιος Βάιτμαν υποτίτλισε «Σε κίνδυνο η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών». Παρόλο που την ομιλία του την «έντυσε» με διάφορα τεχνοκρατικά οικονομικά επιχειρήματα, ο τίτλος που της έδωσε αποκαλύπτει όλη την ουσία του πραγματικού του φόβου, γιατί ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών των χωρών είναι καθοριστικός για τον έλεγχο του χρήματος και άρα για την απελευθέρωση του ή όχι.

Σ’ ένα άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Ήδη ανησυχητικές παραβιάσεις παρατηρούνται, παραδείγματος χάρη στην Ουγγαρία ή την Ιαπωνία,…»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble)  ανέφερε ότι «τον ανησυχεί έντονα η επίπτωση από την συνολική ρευστότητα (δηλαδή με άλλα λόγια η ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματος)…» ενώ επίσης τόνισε ότι αυτή η ενέργεια της Ιαπωνικής κυβέρνησης καταδεικνύει μια παρεξήγηση για το ρόλο της κεντρικής τράπεζας, από πλευράς της ιαπωνικής κυβέρνησης!!!

Μάλλον ο Γερμανός υπουργός αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών από το να συνεισφέρουν στην ευημερία όλων των πολιτών.

 

Για να ξαναγυρίσουμε σε αυτή καθαυτή την κίνηση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, ο πρωθυπουργός της τη χαρακτήρισε, εκτός από «τολμηρή», ως «σηματοδότηση μιας νέας εποχής» (epoch-making).

Και πράγματι έτσι είναι, και αυτός είναι και ο σκοπός του Παγκόσμιου Οραματισμού για το χρήμα: η δρομολόγηση μιας νέας εποχής όπου το χρήμα θα είναι απελευθερωμένο και θα υπηρετεί τα πραγματικά και γνήσια συμφέροντα της ανθρωπότητας για μια πνευματική και εξελιγμένη ανθρωπότητα.

 

Αγαπητοί μας φίλοι και παγκόσμια αδέρφια μας,

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και αγάπη το έργο που ξεκινήσαμε με τον παγκόσμιο οραματισμό για το χρήμα, καθώς βλέπουμε ήδη τα πρώτα σημάδια της μεγάλης αλλαγής να συμβαίνουν. Σας καλούμε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση και να γνωστοποιήσετε αυτήν την παγκόσμια συλλογική μας προσπάθεια σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε, και να τους καλέσετε να συμμετέχουν και αυτοί. Όσο πιο πολλοί συμμετέχουμε τόσο πιο γρήγορα, εύκολα και αρμονικά θα γίνει η αλλαγή στην οποία στοχεύουμε.

Η μετουσίωση και απελευθέρωση του χρήματος έχει ήδη συμβεί στα ανώτερα πεδία του Σύμπαντος, απλά εμείς θα γειώσουμε και θα κάνουμε αυτή την αλλαγή ορατή στον φυσικό μας κόσμο. Συνεχίστε να είστε αισιόδοξοι και γεμάτη ελπίδα!

 


Η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για το χρήμα


:: Ταυτότητα :: Κόμβος Πλανητικής Αλληλεγγύης :: “BY PASS” ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ :: Δημιουργία Λογαριασμών Αλληλεγγύης & Συμπόνοιας σε Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ και άλλους θεσμούς με τη θαυμαστή δύναμη της μόχλευσης (πολύ μικρή οικονομική συμμετοχή αλλά από πολλούς ανθρώπους) :: Ομαδικές Εργασίες Πλανητικής Υπηρεσίας :: Νέα - Ανακοινώσεις :: ΟΜΙΛΙΑ - ΚΑΡΜΑ & ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ :: Κείμενα Κλειδιά των "Δυνάμεων του Φωτός" :: Η Μεγάλη Ενεργειακή Κρούση :: ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΣΙΣ - Η Τέχνη & Επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας :: Ανοιχτή Γραμμή Πνευματικής Καθοδήγησης :: Κείμενα Κλειδιά στη Συνειδητή Δημιουργία :: Επικοινωνία :: Παγκόσμιος Οραματισμός για το Χρήμα :: Βίντεο Αρχείο "Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα" :: Εξελίξεις που έχουν προκύψει από τον Οραματισμό :: Η νέα φάση εξέλιξης του Παγκόσμιου Οραματισμού για το Χρήμα :: Επίκληση-Προσευχή για την Ελλάδα :: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΡΜΑ-ΧΡΕΟΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ :: Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ DNA :: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ) ::


 Login   Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 4.8 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης